Как да си направим наргиле

Ако не сте сигурни как да направите свое собствено наргиле, има няколко лесни стъпки, за да го накарате да работи. Тези стъпки обхващат техниката на опушване, пропорциите на вино, вода и аромати. След като изпълните тези стъпки, можете да започнете да пушите вашето наргиле!

Правилно съотношение вода и вино

Да, това не е шега. За да направите наргиле, е важно да използвате правилните пропорции вино и вода. Използването само на вода няма да произведе правилния аромат от тютюна, а също така ще доведе до интоксикация и гадене. За лек, приятен дим оптималното съотношение е една чаша вино към три чаши вода. В зависимост от личните предпочитания, можете да стигнете до една чаша вино до две чаши вода. За да направите свое собствено наргиле за вино, можете да използвате бяло или червено вино. Червените вина са най-добри, тъй като произвеждат леки изпарения, които излъчват приятен аромат. Белите вина нямат толкова приятен вкус и не трябва да се използват вместо червени.

Глицерин

Глицеринът е естествено вещество, което се използва за добавяне на вкус към тютюна за наргиле. Има хигроскопични свойства, които помагат за запазване на тютюна, като намаляват риска от изгаряне. Освен това действа като овлажнител, който помага на тютюна да запази вкуса си срещу топлината. Въпреки че това вещество често се среща в тютюневите смеси, то не е необходимо. Основната цел на това изобретение е да осигури неникотиново средство за пушене за наргилета и водни лули. Лесен е за производство и добавя нови вкусове. Освен това има потенциал да намали никотина. Ако все пак ви интересува специално никотина, то може да разгледате някои налични тук: тютюни за наргиле

Ароматизатори

Когато правите вашето наргиле, е важно да изберете правилните аромати. Трябва да избягвате използването на маслени ароматизатори. Те могат да съсипят изживяването от пушенето. Вместо това изберете естествени аромати, като мед или меласа. Те се предлагат в повечето магазини за здравословни храни. Използването на ароматизиран тютюн за наргиле е приятно и уникално забавление. За да направите изживяването по-приятно, можете да избирате от различни плодове и други вкусове. Например, ананасът е много популярен избор в Америка. Осигурява плодов вкус, който е идеален за партита и споделяне с приятели. Можете също така да добавите малко сироп от кафява захар към плодовата смес или на дъното на купата за допълнителен вкус. След като добавите плодовете, можете да тествате вкусовия профил.

Клапан за обмен на въздух

Вентилът за обмен на въздух е малко устройство, което ви позволява да изхвърляте застоялия дим от наргилето. Свързва се към буркана с вода чрез порт. Малък сачмен лагер в този клапан запечатва порта с гравитация, но може също да се отвори, когато се приложи положително налягане. Винт или плоча държи сачмения лагер на място и трябва да се почиства често. Този вентил ще ви помогне да се насладите на чист и ароматен дим всеки път, когато го използвате. Използването на вентил за обмен на въздух, когато правите наргиле, ви помага да избегнете проблема с изтичането на дим в дробовете ви. Въздухът ще циркулира в камерата за течност, преди да достигне камерата за опушване, която изтегля въздух от водата. След това този тръбопровод се изтегля през водата, където димът се охлажда и се вдишва от вас. Този механизъм също така съдържа въздушен клапан, който намалява нивото на вакуум в камерата за течност. Той също така включва възвратен клапан за предотвратяване на излизането на дим от горното пространство.