LiteSpeed ​​уеб сървър в сравнение с Apache и nginx

LiteSpeed ​​уеб сървър в сравнение с Apache и nginx

Една от причините да избера хостинг в Jump бе това, че използват LiteSpeed уеб сървър.  Ако обмисляте да преминете към LiteSpeed ​​Web Server – вижте какви са разликите и приликите между LiteSpeed, Apache и nginx.

LiteSpeed ​​ползва най-доброто от Apache и nginx

Уеб сървърът LiteSpeed ​​често се сравнява с Apache, тъй като е създаден, за да го замести. Но LiteSpeed ​​Web Server не се основава на кода на Apache и има повече общо с nginx.

Подобно на nginx, LSWS е създаден от нулата, за да използва архитектура, управлявана от събития -  много по-ефективна от базирания на процеси модел на Apache. Но за разлика от nginx, LSWS е проектиран да използва конфигурационните файлове на Apache, правилата за mod_security и правилата за mod_rewrite. Поддържа и .htaccess, но по много по-ефективен начин. Поради тази съвместимост LiteSpeed ​​Web Server може да се използва с всеки контролен панел, написан за Apache, включително cPanel, Plesk и DirectAdmin.

С LiteSpeed ​​получавате най-доброто от двата свята: мащабируемост, архитектура, управлявана от събития, подобно на nginx, и възможността да използвате познати и разпространени инструменти на Apache.

Изключителни производителност и скорост

Преминаването към LiteSpeed ​​Web Server гарантирано повишава скоростта на сайтовете. Чрез   усъвършенствания механизъм за кеширане на LiteSpeed няма да се налага да използвате HTTPS reverse proxy или кеширане от въшни приложения, необходими за Apache. Освен това LiteSpeed ​​съхранява компресирани кеш файлове, за разлика от nginx.

Сигурност

LiteSpeed ​​Web Server щади ресурсите, без това да е за сметка на производителността, сигурността, съвместимостта или удобствата.

Сигурността е от първостепенно значение, поради което Litespeed поддържа правилата на ModSecurity (точно както Apache и nginx), но без да е за сметка на производителността, благодарение на ефективното изпълнение на LiteSpeed ​​Web Server.

LSWS също се доставя с поддръжка на reCAPTCHA, защита срещу brute force  атаки за WordPress и други актуални анти-DDoS защити.

Ефективност на разходите

Безплатен обяд няма! Ако Вашите сървъри са на Apache и се нуждаете се от повече капацитет, за да поддържате повече трафик, то вероятно обмисляте промяна. Но ако преминете към nginx ще направите ли разходи за преквалификация на персонала си? Ще закупите ли повече хардуер, за да увеличите текущия си капацитет? Или просто ще тествате LiteSpeed?

LiteSpeed ​​предлага ценови нива за почти всеки размер на сървъра (дори включително БЕЗПЛАТНА опция), а LiteSpeed ​​Web Server работи превъзходно, независимо дали на вашия собствен хардуер, във виртуално пространство или в облак. Цените на LiteSpeed ​​са конкурентни в сравнение с постигането на подобен капацитет с хардуерно разширяване.

Фокусът на LiteSpeed ​​върху ефективността и производителността директно дава резултати, от които можете да си осигурите приходи. LiteSpeed ​​Web Server ви позволява да увеличите максимално възвръщаемостта на хардуерната си инвестиция и да намалите оперативните си разходи. Капацитетът за обработка на суровини на вашите сървъри ще се увеличи толкова значително, че да осигури значителна възвръщаемост на инвестициите.