Видове щори, които можете да изберете за вашия дом

Видове щори

Ако планирате да закупите щори за вашия дом, трябва да знаете какъв тип прозорци искате да покриете. Освен това трябва да изберете щори, които лесно се отварят и затварят. Ето защо е важно да направите измервания, преди да закупите щори, за да сте сигурни, че пасват идеално на вашите прозорци. По-долу са изброени някои видове щори, които можете да изберете за вашия дом.

Венециански щори

Независимо дали живеете в малък апартамент или огромно имение, венецианските щори могат да ви помогнат да контролирате количеството светлина в стаята. Традиционните хоризонтални щори и завеси блокират изгледа на прозореца, но венецианските щори позволяват естествената светлина да се филтрира. Като такива, те са популярна опция за офиси и кухни. Стилът на венецианските щори може да бъде персонализиран, за да пасне на всеки прозорец във вашата къща, добавяйки модерен щрих към всяка стая.

Грижата и почистването на венецианските щори не е много трудно, но изисква малко усилия. Първата стъпка е редовното почистване на щорите от прах. В идеалния случай трябва да използвате кърпа за прах, за да ги почистите и да ги избършете с мека кърпа. Ако имате засъхнало петно, ще трябва да приложите по-концентриран почистващ разтвор и да опитате отново. Почистването на венецианските щори с влажна кърпа или суха кърпа ще премахне мръсотията.

Видове щори - венециански

Мини щори

Ако търсите стилно покритие на прозорците, което е и функционално, мини щорите може да са добър избор. Тези стилни покрития за прозорци осигуряват отличен контрол на светлината, възможности за затъмняване или озаряване на помещението и се предлагат в различни цветове.

Ако имате ограничен бюджет, може да помислите за алуминиеви мини щори, които са леки и лесно достъпни. Освен това са много издръжливи и са покрити с антистатичен емайл за предотвратяване на вдлъбнатини или огъвания. Освен това, тези щори предлагат свеж, чист вид. Мини щорите могат да се монтират и в помещения с висока влажност. И тъй като са водоустойчиви, те са чудесен избор за тези, които имат открито пространство.

Видове щори - мини

Щори от естествена материя

Щорите от естествен плат отдавна са популярен избор. Въпреки скорошния напредък в синтетичните материали, естествените тъкани остават най-привлекателният избор за облицовки на прозорци. Тези естествени тъкани са издръжливи, лесни за почистване и осигуряват добро уединение и контрол на светлината. Те също могат да бъдат персонализирани, за да допълнят вашия интериорен дизайн и декор. Можете също така да изберете да използвате декоративна подплата за допълнителен привкус. Имайте предвид обаче, че естествените тъкани не издържат на избледняване или UV лъчи.

Едно от най-луксозните естествени влакна е коприната. Влакната в коприната приличат на призми, които отразяват светлината в много различни посоки. Освен това щорите от естествен плат са по-енергийно ефективни, което води до по-ниски сметки за охлаждане и отопление. Те  изглеждат красиво във всяка стая и са подходящи както за вътрешна, така и за външна употреба. В зависимост от вида на материята, можете да изберете сенници, щори и пердета от различни материали.

Видове щори - от плат

Интелигентни щори

Има много предимства от използването на интелигентни щори във вашия дом. Някои интелигентни щори могат да автоматизират функциите си въз основа на температура, време и светлина. Други могат да се управляват дистанционно с помощта на Bluetooth. Без значение какви са вашите нужди, интелигентните щори предлагат удобство и ефективност без допълнителни разходи. Най-добрите интелигентни щори дори могат да ви помогнат да спестите пари от сметки за енергия!

Ако и вие търсите качествени покрития за вашите прозорци, можете да закупите щори от Премиум Пласт – една от най-предпочитаната от потребителите фирма за дограма и щори в България.