Ето няколко полезни съвета при използването на пелени

Коя е най-ефективната стратегия за намаляване или избягване на изпускането?

Можете да направите няколко неща, за да намалите или предотвратите издуването на косата. Най-важното нещо е да изберете пелена с подходящ размер за вашето бебе. Това означава, че то едновременно носи пелената с правилния размер (както беше споменато по-горе) и че пелената приляга правилно към талията и краката на бебето ви. Може да се наложи да експериментирате с няколко различни марки и размери, за да разберете кое работи и кое не, но не би трябвало да ви отнеме много време да разберете кое работи и кое не и да откриете марката, която работи за вас.

Ако все още имате редовни течове от пелените (и имайте предвид, че това обикновено се случва през нощта), разгледайте подложка за подсилване на пелените като Sposie. Тези меки подложки се поставят лесно в пелената на бебето ви и добавят осем течни унции абсорбираща способност. Просто поставете подложката с шева надолу в пелената на бебето (може да се наложи да експериментирате с разположението, за да определите кое е най-подходящо за вашето бебе) и сте готови да започнете.

Важно ли е да се използват нощни пелени?

И докато сме на темата за нощните пелени... Необходими ли са те? Не. Но повечето родители смятат, че те са ефективни, за да запазят новородените сухи през нощта и да им позволят да спят по-дълго време? Да.

Нощните пелени по същество са по-мощна форма на пелените за еднократна употреба. Те са предназначени да поддържат детето сухо до 12 часа и са по-абсорбиращи от обикновените пелени, с 20 до 25 процента по-голям капацитет. Те са малко по-обемисти от дневните пелени и са малко по-скъпи.

Обикновено се свежда до това дали бебето ви се нуждае от нощни пелени, или не. Обикновените пелени работят добре за някои бебета през цялата нощ. За повечето новородени обаче дневните пелени вече няма да са достатъчни и ще забележите, че детето ви често се събужда влажно. (Обикновено това се случва на около шестмесечна възраст, когато твърдите храни започват да заместват кърмата или адаптираното мляко). Това е добър знак, че е време да опитате с нощни пелени.

Разгледайте нашето ръководство за най-добрите нощни пелени за допълнителна информация за нощните пелени провери тук, включително нашите препоръки за най-добрите марки.

Кои марки пелени предпочитате вие?

Това е труден въпрос! И не вярвам, че има точно решение. Това е така, защото марката пелени, която работи за вас и вашето бебе, може да бъде пълно бедствие за някой друг. Когато става въпрос за пелени, въпроси като прилягане, цена и въздействие върху околната среда са само някои от тях, които могат да повлияят на избора ви.

Вместо да се опитвате да изберете най-добрите марки пелени, обикновено е по-добре да прецените какви елементи ще искате да вземете предвид, когато решавате между тях. Ето някои неща, които трябва да вземете предвид:

- Цена

- Комфорт

- Мекота

- Попиваемост

- Аромат

- Въздействие върху околната среда

Не забравяйте, че през следващите няколко години ще използвате много пелени, така че ще имате много възможности да изпробвате различни марки и да видите коя е най-подходяща за вас. Може също така да разгледате кутията за пелени на Babylist. Този специален пакет включва пелени и кърпички с размер едно от три известни екологични марки (Honest, Diaper и Coterie), така че можете да ги изпробвате, преди да ги закупите на едро.

Посетете нашето ръководство за най-добрите пелени за еднократна употреба за повече информация за това кои марки са най-добри. Най-популярните варианти са избрани от експертите на Babylist и от семействата.

Необходим ли е крем за пелени всеки път, когато сменям бебето си?

Нямате нужда от него. Въпреки това много родители смятат, че използването на крем или балсам за пелени при всяка смяна на пелените помага да се предотврати образуването на обрив от пелени, така че това е нещо, за което трябва да помислите в зависимост от кожата на вашето бебе.

Има още няколко неща, които трябва да запомните за крема за пелени и обрива от пелени:

- Сменяйте често пелените на бебето си, за да избегнете продължителния контакт на кожата с мокра пелена; продължителният контакт с влагата е причината за повечето обриви от пелени.

- Преди да сложите нов памперс, издухайте дупето на бебето си или подсушете напълно мястото. - Третирайте обривите от пелени с крем веднага щом се появят. - Ако бебето ви получи неприятен обрив, опитайте се да не ползвате пелени за известно време. Това е срамно, но може да се окаже доста полезно!