Идеи за коледни подаръци - 5 екологични идеи за коледни подаръци

Ако сте закъсали за идеи за коледни подаръци, в интернет има много ресурси и идеи - от пъзели до тротинетки. Въпреки това, когато трябва да направите най-добрия подарък, винаги трябва да имате предвид получателя. Добре да купите подарък, който ще ги направи щастливи, полезни и ще се използва често. .

Използвайте повторно старата опаковъчна хартия

Повторното използване на стара опаковъчна хартия е чудесен начин да спестите пари за опаковане на подаръци. Старите вестници могат да се използват за опаковане на подаръци и могат да бъдат украсени с остатъци от панделка и канап. Можете също да използвате естествени билки и други материали от природата, за да украсите опаковката.

Използването на парчета хартия от списания е друга отлична идея за опаковане на подаръци. Потърсете лъскави страници, които ще допълнят темата на вашия подарък. Стари музикални листове, списания за лексикони или списания за храна са чудесен избор. Дори хартиените торбички за хранителни стоки са страхотна опаковка за подаръци и могат да бъдат украсени с панделка или стикери. Това също е забавна дейност за децата.

Повторно използване на подаръчни торбички

Повторното използване на торбички с подаръци за коледни подаръци е лесен начин да помогнете на околната среда. Вместо да използвате найлонови торбички за еднократна употреба, можете да пренастроите торбичките за подаръци, като ги използвате като опаковъчна хартия. Изберете тънка хартиена торбичка за подарък и добавете декоративни елементи като помпони. Можете също така да рециклирате торбичките си с подаръци, за да създадете още по-екологичен подарък.

Можете да използвате подаръчни торбички, за да опаковате подаръци, или можете да ги превърнете в поздравителни картички. Вариант още е да използвате дръжките, за да завържете панделка отпред, което улеснява придаването на празничен вид на картичките. 

Използвайте повторно подаръчните кутии

За да намалите отпадъците и да спестите пари, можете да пренастроите кутиите и опаковките от доставката. Можете дори да използвате опаковъчни "фъстъци", малките бели парчета, които предпазват артикулите в транспортните кутии. В миналото те са били направени от полистирен, но в днешно време повече компании използват вместо това компостирани опаковъчни фъстъци на базата на нишесте.

Можете също да използвате хартиени торбички за подаръци за опаковане на подаръци. Най-лесният начин да сгънете хартиени торби е да ги залепите една с друга. След това можете да използвате лък или щипка, за да ги затворите.

Подкрепете малкия бизнес

Празниците наближават бързо и е време да подкрепим малкия бизнес. Има безброй начини да подпомогнете тези бизнеси и много от тях са онлайн. Пазарувайки през уебсайтове или пазари, можете да намерите продукти от търговци на стоки за дома и красота. Малките предприятия също предлагат уникални идеи за подаръци. Независимо дали става дума за ръчно изработен пуловер или ръчно изработена играчка, купуването от малък бизнес означава, че ще подкрепите местните фирми и хората, които ги притежават.

Не опаковайте подаръците си

Добавянето на панделка към коледния ви подарък може да добави допълнителен блясък, но панделките от фолио не могат да се използват повторно. Вместо това използвайте платнени панделки, мъниста или дори връв. Можете също така да добавите аксесоари за коса.

Друга страхотна идея е да използвате снимка вместо традиционен лък. Можете също така да прикрепите малък клон или цвете. Златното и червеното могат да станат скучни след известно време, така че опитайте да мислите извън кутията за някои забавни идеи за опаковане. Друга възможност е да завържете звънче на подаръка си. Това е забавен и бърз начин да добавите личен щрих към подарък.