Историята на Версаче - накратко

Историята на Версаче започва с италианския моден дизайнер, общественик и бизнесмен Джовани Версаче. Днес, името Versace е синоним на луксозни дрехи, аксесоари и гримове. Джани Версаче създава дрехи и костюми за филми и театри. И не само, марката произвежда парфюми и домашно обзавеждане. Тази статия ще ви разкаже историята на основаването и развитието на Versace. Ще научите за богатата история на модната къща и как нейните модели продължават да носят нейното наследство.

Творбите на Донатела Версаче поддържат същността на Versace

По-малката сестра на Джани Версаче, Донатела, остава творческата сила зад модна къща Versace от 1978 г. насам. Въпреки че Джани Версаче все още играе важна роля в бизнеса, той често се подчинява на Донатела Гершон, която се фокусира върху модния дизайн. Двамата братя имат много разногласия през годините на съвместната си работа, но до края се помиряват.

Наследството на Джани Версаче

Публикуването на завещанието на Джани Версаче през 1997 г. се превръща в сензация и безброй журналисти търсят документа. Завещанието на почитаемия дизайнер в крайна сметка е получено от Джанкарло Падула, редактор на италиански местен вестник. Той платил служебна такса и получил документа няколко дни по-късно. След това го предал на своя директор, който на свой ред съобщил историята на Ламберто Спозини.

Обсебеността на Андрю Кунанан от Версаче

Историята за обсебването на Андрю Кунанан от модния дизайнер не е нещо ново. Модният дизайнер е бил гей, който е постигнал успех в своята област. Кънанан често е разказвал за връзката си с Версаче. Трима негови приятели твърдят, че са разказали на ФБР за приятелството си с Версаче. Версаче е бил богата хомосексуална знаменитост, която от години е била близък приятел на Кунанан.

Убийството на Джани Версаче

Действието на този трилър се развива в Милано, Италия, след убийството на модния дизайнер Джани Версаче. Въпреки че престъплението е завладяващо и противоречиво, филмът не е толкова посветен на смъртта на Версаче, колкото на неговия убиец, Кунанън. Кюнанън е издирван за няколко други убийства в страната. Кюнанън е осъждан престъпник и е признат за виновен за три от тях. Убийството на Версаче е най-известното от тези престъпления, но филмът се фокусира върху неговия живот, както и този на съпругата му Донатела.

Продължение на филма "Народът срещу О Джей Симпсън"

Народът срещу О Джей Симпсън: Американска криминална история е антологичен телевизионен сериал за истински престъпления, който проследява съдебния процес срещу О. Джей Симпсън. Въз основа на прословутия съдебен процес, сериалът проследява случая на пламенния моден дизайнер. Проследява се животът на няколко мъже, сред които и Версаче. Всеки епизод се върти около различен истински криминален случай, което го прави интересен.

Въпреки, че това е кратка история на случващото се около този забележим човек, е показателна, че всеки житейски път е по свой начин забавен, интересен, труден и прекрасен. Ключовото за успеха на личността, е тя да сне се предава. Днес, името е известно с дрехи, слънчеви очила и уникални парфюми, които заслужават вниманието, което получават. Ако искате да разгледате някои от парфюмите на марката, може да погледнете на следния линк - https://dolce.bg/Versace