Избор на обувки за най-малките: как да изберем обувки за нашето съкровище

Повечето новородени не трябва да носят обувки, тъй като краката им не са достатъчно големи за това. Ако обаче сте в много студен климат и бебето ви е в количка или столче за кола, може да се наложи да обуете чорапки или ботушки на крачетата му.

Мокасините са вид меки обувки, които съществуват от векове. Обикновено те са изработени от кожа или плат като чехлите. Мокасините са отличен избор за бебета, които не понасят добре обувки или нямат проблеми с краката, които да изискват защита. Мокасините са добър избор и за първи обувки, ако бебето ви е на възраст под 6 месеца. Мокасините са удобни, леки и меки, което ги прави лесни за носене. Те дават на крачетата на бебето достатъчно място за растеж, тъй като не са прекалено тесни. Мокасините обикновено се събуват лесно от бебетата, което ги прави полезни за обучението за ходене на гърне. Те също така са лесни за почистване и могат да се хвърлят в пералнята.

Има различни видове бебешки обувки, от които да избирате, като мокасини, маратонки и бебешки ботуши. Можете да изберете чифт обувки въз основа на нуждите на вашето бебе, като например климата или дължината на стъпалото му. Бебешките обувки са не само забавни, но са и практични, когато имате нужда от тях, например когато бебето ви изследва навън. Когато пазарувате обувки, не забравяйте, че дължината на стъпалото на бебето ви ще бъде различна от размера на крака му. Също така е важно да се уверите, че обувките на бебето са с най-добро качество, така че да са едновременно удобни и безопасни. Избирайки обувка от една от най-добрите марки бебешки обувки, можете да бъдете спокойни, чувствайки, че бебето ви носи най-добрите обувки. А вие можете да се наслаждавате, като виждате малкото си дете облечено в нещо толкова очарователно.

Първият чифт детски обувки трябва да е лек и с гъвкава подметка, така че да следва естествените движения на малкото краче. Обувките също се нуждаят от солидна опора на петата. Гумената подметка гарантира, че детето има стабилна опора върху всякакви повърхности.

Обувки с връзки и обувки с велкро

Важно е да определите дали вашето дете има тънко, нормално или широко стъпало, тъй като ширината на обувката трябва да е  еднаква. Можете да изберете обувки, които са регулируеми както по отношение на ширината, така и по обем на стъпалото с помощта на връзки или велкро. Това помага да се осигури подходящо ниво на подкрепа и комфорт, без да се прави компромис с мобилността на вашето дете. Освен това закопчаването с велкро улеснява обуването и събуването им.

Обикновено стелките могат да бъдат премахнати от първите обувки за проходене. Това ви позволява да поставите крака на вашето дете върху подметката и да определите дали размерът е твърде голям или твърде малък. Уверете се, че сте оставили малко място за растеж, ззащото всички знаем колко бързо растат малките деца. След като започнат да израстват те ще се нуждаят от нови обувки за всички сезони, включително маратонки, боти, зимни ботуши за дъжд или сняг и сандали.