Как да почистваме изкуствени цветя

Ако се чудите как да почистите изкуствените цветя, има няколко различни метода, които можете да използвате. Съществуват различни и полезни похвати, като - търговски спрей за почистване, лак за коса или дори прахосмукачка. Ако имате голямо количество натрупана мръсотия, сухият метод може да е най-добрият ви залог.  Оставете цветята да изсъхнат на въздух или използвайте сешоар на хладна настройка, за да завършите процеса на почистване.

Търговски спрейове за почистване

Един от начините за почистване  е с търговски спрей. Въпреки че тези спрейове са скъпи, те са много по-бързо решение. Алтернативно, можете да направите свой собствен почистващ разтвор, като смесите разтвор от бял оцет и вода. След като получите подходящ почистващ разтвор, поставете цветята си върху вестник и ги напръскайте, за да отстраните праха и мръсотията. Преди да използвате почистващия разтвор върху изкуствените цветя обаче, трябва да го изпробвате върху малка част от аранжировката, за да видите дали няма да повреди цветовете.

DIY - Цитрусов разтвор 

Друг интересен начин е DIY - цитрусов разтвор. Този универсален почистващ препарат може да премахне упорития прах и миризми. Можете също така да използвате цитрусовите кори като почистващ препарат за дюзи или за почистване на помещения. Само не забравяйте да използвате цитрусови кори от плодове, които ще консумирате или консервирате, а не такива, които ще съхранявате дълго време. Използването на цитрусови кори като почистващ препарат, ще го направи по-ефективен и може да бъде по-малко вреден.

Лак за коса

Лакът за коса е чудесно почистващо средство, защото има естествен блясък, който ще направи цветята ви да изглеждат по-реалистични. Повечето продукти за лак за коса се предлагат под формата на спрей, така че лекото разпръскване на лак за коса върху листата е всичко, от което се нуждаете, за да запазите възможно най-свежия им вид. Отделно - блясъка, който спреят ще им придаде, добре би съвпаднал и с блясъка на една красива ваза. 

Относно вазите, има много разнообразни модели, които биха придали още повече свеж вид на вашия дом, обогатявайки приятното настроение.

Може да разгледате за модели на следния линк: https://www.s-gifts.bg/vazi

 

Вакуум

Почистването на този вид декорация за дома, може да бъде трудна задача, особено ако те са големи и разполагат с множество цветове. Има няколко начина за почистването им, но най-лесният е да напълните найлонова торбичка с половин до една чаша сол. Разклатете торбичката за няколко минути, за да отстраните праховите частици. Повтаряйте този процес, когато е необходимо, докато цветята изглеждат по най-добрия начин.  Може да помислите и за инвестиция в спрей, който да помогне на изкуствените цветя да удължат живота си. 

Памучен тампон

Използватено на тампон е друга добра опция. С помощта на памучен тампон можете да отстраните праха и замърсяванията. Не използвайте гореща вода, тъй като тя може да отслаби лепилото, което държи частите на цветето заедно. Ако решите да използвате вода, поддържайте температурата ѝ под 32 °C и избягвайте да търкате цветята. Вместо това трябва да използвате препарат за почистване на стъкло или почистващ разтвор, съдържащ амоняк D. Препаратът ще се активира при излагане на слънчева светлина. След като процесът на почистване приключи, избършете праха и замърсяванията с помощта на микрофибърна кърпа или кърпа за ръце.

Почистване със сешоар

Един от най-лесните начини е да използвате сешоар. Този инструмент е изключително мощен, но също така е нежен и безопасен за използване. Можете да го използвате за отстраняване на лек прах или да го използвате, за да издухате паяжините. Не трябва да забравяте, че сешоарът е мощен, затова го дръжте малко по-далеч. Също така не забравяйте първо да го изпробвате, за да видите дали няма да повреди цветята.
 

Грижата за изкуствените цветя не е по-малко важна от естествените, но със сигурност е по-лесна. За любителите на красиви цветя, които не се нуждаят от особено активни грижи - на пазара могат да бъдат открити много и различни видове. На този линк, може да разгледате прекрасни модели, които биха били страхотна декорация за всеки дом: https://www.s-gifts.bg/cvetya-i-aranjirovki