Баровото оборудване не е просто съвкупност от уреди и аксесоари, а сърцето на едно заведение. От него зависи ефективността на работата, качеството на напитките и - най-вече - удовлетвореността на клиентите. С други думи, изборът на подходящо оборудване играе ключова роля за успеха на вашия бизнес и затова трябва да подхождате с внимание, когато стигнете до тази стъпка. В следващите редове ще си поговорим за това на какви стандарти трябва да отговарят принадлежностите за бар, за да си заслужават инвестицията.
Висококачествени материали
Най-важни са материалите, от които е изработено оборудването. Това е нещо, с което не трябва да се прави компромис, нито да се пестят пари. Приемете го като инвестиция в бъдещето. Използваните материали имат решаващо значение за кухненските принадлежности по отношение на тяхната хигиена и издръжливост.
Ако си търсите изделия за вашето заведение, уверете се, че те са устойчиви на корозия, не изискват много поддръжка и са лесни за почистване. Едни от най-утвърдените материали са неръждаема стомана, стъкло, порцелан и висококачествени пластмаси. Всички те намират широко приложение в оборудването за бар и могат да бъдат намерени в различни магазини. С първокачествени материали и голям избор може да се похвали например бар оборудването Anmar. От чаши до мерилки за алкохол, шейкъри, бар цедки, щипки за лед и дозатори - на сайта ще намерите всичко необходимо за функционирането на едно заведение. В асортимента има още посуда за кухня и аксесоари с различна големина и дълбочина. Независимо дали си търсите нещо за дома, или за заведение, ще попаднете на голям набор от артикули на добри цени.
Дълъг експлоатационен живот
Друго безспорно качество, което трябва да притежава вашето бар оборудване, е дълготрайност и издръжливост. Интензивната употреба на уредите и посудата изисква качествени материали, които могат да издържат на натоварването. Когато инвестирате в качество, ще отпадне нуждата от чести ремонти.
Какви са предимствата на дългия експлоатационен живот:
- по-малко разходи - това означава намалена нужда от ремонти и подмяна на части;
- по-висока остатъчна стойност, в случай че решите да продадете оборудването;
- стабилност по време на работа - без прекъсвания поради повреди;
- качественото кухненско оборудване говори за професионализъм и подобрява имиджа на заведението сред клиентите.
Гаранция и следгаранционен сервиз за уредите
Доказателство за качеството на един продукт е неговата гаранция. Тя дава спокойствие на клиента, че покупката му ще функционира оптимално за определен срок от време. Най-често покрива разходите за ремонт и подмяна на оборудването в случай на дефект, който не е причинен от неправилна експлоатация.
Вече все повече търговци предлагат възможност за удължаване на гаранцията на продукта с няколко месеца, като се регистрира касовият бон на сайта на магазина до 30 дни от датата на покупка. Освен това има и следгаранционен сервиз за някои уреди. Това е допълнителна услуга, която дава възможност на клиента да продължи да борави с оборудването все така ефективно и безопасно въпреки изтичането на гаранционния срок.
Независимо какви кухненски принадлежности решите да купите, нужно е да се уверите, че те имат гаранция.
Санитарни стандарти
В тази индустрия хигиената е от първостепенно значение. Поради тази причина оборудването за бар трябва да отговаря на определени санитарни изисквания и да бъде произведено по начин, който прави поддръжката по-лесна. В това число влизат леснодостъпните ъгли, гладките повърхности и възможността за демонтаж. Всичко това е задължителна характеристика за уредите и посудата, които се използват на бара, а и в кухнята като цяло.
Истината е, че инвестицията в качествено барово оборудване е задължителна, ако сте собственик на заведение и искате да жънете успехи. Това е стратегическа стъпка, която ще подобри качеството на напитките и ще създаде приятно впечатление у клиентите. Когато купувате посуда, аксесоари и уреди за бара, използвайте гореизброените критерии, за да изберете най-доброто на пазара.