Какво трябва да знаем за безлихвените кредити?

мъж си получава заплатата

Безлихвените кредити се радват на все повече внимание от потребителите. Това е така, защото идеята за заем, по който не се начислява лихва, звучи доста примамливо. Взимате пари сега, а после не връщате такива отгоре на взетото. Как е възможно това особено по време на криза? Истината е, че съществува именно такава услуга за безлихвен заем, предлагана от Vivus, както и от други финансови институции.

Ако не сте сигурни какво точно представлява безлихвеният кредит, то в следващите редове ще имате възможността да се запознаете по-отблизо с този финансов инструмент и някои негови характеристики.

Какво точно представлява безлихвеният кредит?

За много от финансовите институции е валидно, че предлагат бърз безлихвен заем на своите нови клиенти. Неговите параметри могат да бъдат много различни в зависимост от политиката на фирмата. Така например при някои може да откриете безлихвен заем за малка сума до заплата. Условията по него също могат да бъдат различни. При някои фирми се предлагат ограничени суми, при други има повече свобода при избор на сума. В повечето случаи безлихвените заеми са обвързани с определени условия по връщането на парите с 0% оскъпяване. Това най-често касае срока за връщане, който може да е доста кратък - например до заплата.

Важна характеристика на безлихвените кредити е, че те се отпускат в сравнително малки суми. Тяхната цел е да бъдат със спомагателен характер, т.е. сумата да ви свърши работа за покриване на текущи нужди, а не да я ползвате като инвестиция. В този ред на мисли, традиционно безлихвените заеми са за сума до 2000лв., които да се върнат в много кратък срок. Затова и фирмите масово ги обвързват с характерните заеми до заплата, които потребителите теглят за покриване на непредвидени разходи, след което връщат при получаване на месечно възнаграждение.

Важно е да се четат условията по безлихвения кредит

Добре е да се отбележи, че всяка фирма, която отпуска безлихвени заеми, може да има специфични условия за размера на сумата, периода на изплащане, както и условията по кандидатстване. Така например сумите могат да варират в големи граници - от 50 лв. до няколко хиляди лева. Периодът на погасяване също е различен за различните фирми. При едни той е само до седмица (или до взимане на заплата), при други - може да достигне няколко месеца.

Именно поради тези специфики на условията за отпускане на безлихвен кредит е важно да се запознаете отблизо с тях. Трябва да знаете всички тях в конкретика, преди да се съгласите на какъвто и да било безлихвен кредит.

кредит до заплата

Защо безлихвен кредит би бил подходящ за вас?

Причината за тегленето на безлихвен кредит обикновено се крие в невъзможност за покриване на текущи нужди за месеца. Представете си, че колата ви има нужда от ремонт, внезапно трябва да заплатите такса за лечение или пък сметката за някоя услуга, която ползвате, се е оказала по-висока, отколкото сте очаквали. Това са все примери за идеални условия да си помогнете с безлихвен кредит, ако наистина сте сигурни в компетентността на институцията, от която го теглите. Фирмата трябва да притежава нужния лиценз от БНБ да оперира с финансови средства. Освен това трябва да сте сигурни в условията по теглене на кредита, за да не се окажете изправени пред неприятни изненади.

Кандидатстването е лесно

Друг голям плюс на бързите кредити без лихва се крие в това, че кандидатстването по тях се осъществява чрез улеснена процедура. Много от фирмите имат минимални изисквания за отпускането на такъв кредит, като например просто да имате лична карта и да сте български гражданин. Разбира се, е важно също така да нямате проблемна история в Централен кредитен регистър. Ако тези условия са налице, то вие можете спокойно да се обадите по телефон или пък да попълните онлайн форма за кандидатстване, което ще ви спести много време и усилия. Одобрението става за минути.

Безлихвените кредити могат да бъдат изключително полезни за хората, които не страдат от финансови предразсъдъци. Разгледайте внимателно условията и сами ще се убедите колко удобен може да бъде един безлихвен кредит от фирма с добра репутация!