Кои са най-добрите модели матраци?

жена легнала на матрак с пружини

Когато обзавеждате спалня, изборът на матрак не просто е важен, а е определящ за качеството на почивката ви. Забързаното ежедневие, стресът, изскачащите изненади, всички тези неща ни карат да хабим много енергия през активната част от деня и съответно да се нуждаем от много добра почивка нощем. Това би било невъзможно, ако матракът на леглото ни не е удобен. Най-добрите модели матраци притежават модерни технологии, благодарение на които ние можем да отпуснем и тялото и съзнанието си. Безспорно, едни от най-качествените матраци, според E-sleep.bg на българския пазар са моделите на Тед Бед ЕАД или както са по-известни Матраци Тед. Какви технологии използват, за да направят матраците си символ на качество? Четете по-долу и ще Ви разкажем!

Матрак с пружини от ново поколение

Технологията се нарича i-Springs Super Comfort и цели да подобри комфорта при пружинните матраци. Как е възможно това? Безспорно матраците с пружини са удобни и са на ниски цени, тогава кое тяхно качество изисква подобрение? Представете си как двама човека спят на един и същи матрак и всеки си има негова половина. Освен обаче да си дърпат одеялото, те може да изпитват дискомфорт и когато единият от тях се завърти и вибрациите се предадат по матрака. С технологията на Ted, това може да бъде избегнато, като не се използва цяла пружина, а отделни малки пружинки. Всяка от тях е опакована в различен джоб, като матракът може да бъде изработен с различен размер пружинки. Разликата е в силата на натиска, на който издържат. По този начин, когато единият човек се завърти, това не се усеща в другата половина на леглото.

Другата технология, която подобрява пружинните матраци е b-Springs Orthopedic. При нея пружините са здраво свързани една с друга, което дава максимална стабилност на тялото. Символ за качествена изработка на матрак с тази технология е дебелината на пружините. Матраци Тед използват термична обработка, за да може да постигнат възможно най-стабилната структура.

Матрак с Memo Sense Technolgy

Мемори пяната е един от новите материали, които навлязоха при изработката на матраци последните години. Тя си има своите позитиви и хората определено се възползват от нея по най-добрия начин. Memo Sense Technolgy е технология насочена в 2 посоки. Първата е запомнянето на формата на тялото на човека, който е легнал, а втората - реагирането към телесната температура. Самата мемори пяна има свойството да заема форма при натиск и много бавно след това да си възстановява първоначалното положение. Все едно леглото е запомнило вашата най-удобна поза за сън и Ви чака да си легнете. Температурната реакция към телесната температура пък помага на хората, които имат натрупано напрежение в тялото си. Последният позитив на тази технология, при изработката на матраци, е слабата проводимост на влага. Това е много полезно за хората, които търсят възможно най-свежият матрак, който няма да благоприятства развиването на акари.

AirFlex Technology с кехлибар, нероли и зеолит

Това е революционна технология, която постига изключително добри резултати в осигуряването на максимален комфорт. Толкова напреднала е тази технология, че благодарение на нея може да се изработи матрак, който да бъде различна опора на различните части на тялото. За целта се използват различни видове пенополиуретанова пяна, заедно с кехлибар, нероли и зеолит. За циркулацията на въздуха също е помислено, като се създават 3D панели, които не позволяват да се развиват акари.

жена с болки в кръста заради лош матрак

ErgoLatex матрак

Като говорим за добра циркулация няма как да не споменем и ErgoLatex технологията за производство на матраци. За тези матраци се използва латекс, който се слави  с името на много гъвкав материал. Как това допринася за един матрак? Много лесно - осигурява не просто комфорт, а опора за бедрата, гръбнака и раменете. ErgoLatex матраците имат и друго много ценно свойство, а именно, доброто проветрение. Те са направени с много на брой и малки на размер дупчици, които не позволяват на въздуха да се застои.

Bio Rhythmic Technology текстил

Тази технология се използва за направата на текстил, който да обгърне матрака. Специфичното му действие регулира нормалния биоритъм на човек. Това е циркадният ритъм, който е отговорен кога ни се доспива и колко време стоим будни. Самият текстил се обработва с минерали, които влияят на тялото ни. Тази технология носи енергиен заряд, който няма аналог. Това е и причината този текстил да бъде използван за по-висок клас модели матраци.