Най-открояващите се модели часовници в историята

Една от най-скъпите марки часовници е Patek Philippe, която обикновено произвежда часовници, изработени от неръждаема стомана. Серията часовници 1518 е първата в историята, която разполага с хронограф и вечен календар, а по време на Втората световна война са произведени само четири такива от стомана. Patek Philippe е швейцарска компания, която произвежда висококачествени часовници вече повече от два века. Нейните часовници са продадени по целия свят за над един милиард долара.

Casio MTP-1370D

MTP-1370D е един от най-популярните цифрови часовници на Casio. Той е с 51-милиметров корпус, което го прави подобен на популярната военна серия. Дизайнът на корпуса му е елегантен и удобен, разполага с прозорче за датата на шест часа. Той също така има стандартни функции за календар и аларма, но е по-малко голям от серията Master of G. Въпреки това, има същата функционалност като Master of G, така че не е нужно да жертвате стила заради функционалността.

Моделите от серията AP се предлагат с плъзгащ се капак и усъвършенствани звукови системи. Моделът AP-710 включва високотехнологичен звуков източник AiR Grand. Серията GP е мястото, където инженерингът на Casio блести. Тези модели разполагат с клавиши от най-висок клас и най-новата клавиатурна работа. Ако не сте професионален музикант, може да се заинтересувате от модел на Casio, който ви предлага усъвършенствани функции и по-професионално усещане. Ако иксате да разгледате повече за моделите и сериите, може да посетите casio магазин.

Rolex Daytona

Часовниците Rolex Daytona имат висока цена. Златният модел на този прочут часовник е сред най-скъпите часовници, продавани някога, а платиненият е сред най-скъпите часовници изобщо. Всъщност един Rolex Daytona е продаден за 3,2 млн. долара в Хонконг на търг на Sotheby's през май тази година. Daytona не е известен с революционните си характеристики, но той промени начина, по който се произвеждат часовниците. Някои от вариациите са дребни детайли, като например алтернативни подредби на текста и различни индекси. Освен, това някои модели имат ограничени производствени серии, което ги прави изключително ценни на вторичния пазар.

Patek Philippe 1518

Най-скъпият часовник в историята е продаден на търг - Patek Philippe ref. 1518 от неръждаема стомана. Този часовник е произведен през 1941 г. и се смята, че е първият в света хронограф с вечен календар. Той е един от едва 281 произведени някога и е продаден за близо 11 милиона долара. Цената му се обяснява с рядкостта на версията от розово злато и липсата на наличност на пазара.

Audemars Piguet 5004T

Audemars Piguet 5004 T е един от най-скъпите часовници в света, продаден за повече от 1,65 млн. щатски долара. Този часовник е създаден за скандалната френска кралица от мистериозен любовник. Той е започнат през 1782 г. от Абрахам-Луи Бреге и завършен през 1872 г. от неговия син. Той е изработен изцяло от злато и е известен с революционните си технологии. Въпреки цената му обаче Мария-Антоанета така и не успява да го види!

Подобен часовник е Audemars Piguet Grande Complication, чиято цена е над 800 000 лв. Той е с корпус от кован титан и каишка от черна крокодилска кожа. Оборудван е с механичен механизъм със самонавиване. Задната част на корпуса е прозрачна, а сапфиреното стъкло е устойчиво на надраскване.

Lange & Sohne Grand Complication

Ръчният часовник Lange & Sohne Grand Complication има повече от 875 ръчно изработени части. Освен това той има седем усложнения и четиринадесет функции. Вечният календар показва деня и месеца и дори се настройва за високосна година. Други усложнения, които се срещат в часовниците Lange, включват минутен репетир, ратрапан и хронограф с разделение на секундите.

Този часовник е шедьовър на хорологията. Корпусът на RM65-02 е сапфирен, а сапфиреното стъкло разкрива скелетонизирания механизъм. Смята се, че това е един от най-сложните и скъпи часовници в света. Той има седем функции, което го прави един и от най-сложните. Човек може да притежава само един от тях, като са налични само два.

Graff Diamonds Hallucination

Този часовник с великолепен дизайн е украсен с розови диаманти и малък кварцов циферблат. Диамантите в Hallucination са изработени в много форми и нюанси - от кръгли до крушовидни. За закрепването на часовника е използвана езичеста закопчалка. Натискането на един от диамантите активира пружинния механизъм на часовника. Graff Diamonds Hallucination е най-скъпият часовник в света.

Скулптурният шедьовър е създаден от екип от дизайнери и гемолози. Циферблатът му е заобиколен от 110 карата редки цветни диаманти. Механизмът, който стои зад този невероятен часовник, е загадъчен и компанията не коментира как работи той. Въпреки това Graff Diamonds Hallucination си заслужава цената.