Пет добри причини да вземете бърз кредит

Добри причини да вземете бърз кредит

Ако търсите бърз заем, можете да намерите голямо разнообразие от възможности на пазара. Независимо дали имате нужда от пари за спешни случаи, голяма покупка или дори консолидация на дългове, има няколко причини, поради които трябва да помислите за бърз заем. Може да откриете, че процесът е по-прост и по-бърз от кандидатстването за жилищен заем, например.

Консолидация на дългове

Бързият кредит може да бъде добър вариант за задлъжнели хора. Тези заеми са с ниски лихви и гъвкави погасителни планове. Трябва обаче да разберете, че този вид заем ще доведе до малък промяна на вашия кредитен рейтинг. Така че, ако имате лош кредитен рейтинг, може да нямате друг избор, освен да кандидатствате за заем за консолидация на дълга.

Едно от предимствата на консолидирането на дълга е, че ще имате едно месечно плащане вместо няколко. Независимо дали изплащате кредитна карта, личен заем или и двете, може да помислите за консолидирането като средство за намаляване на дълга ви. Въпреки че това не е магически куршум, може да ви помогне да създадете план, който работи за вашия бюджет.

Добри причини да вземете бърз кредит - консолидиране на дългове

Спешни разходи

Спешният фонд е чудесен начин да спестите за черни дни. Можете да го използвате, за да покриете всичко - от неочаквана данъчна сметка до пътуване в последния момент, за да видите болен роднина. Фондът за спешни случаи ви осигурява спокойствие и е важно да създадете такъв. Спестовна сметка от кредитен съюз или банка може да бъде добър вариант. Друг вариант е да използвате предплатена карта, която не е обвързана с банкова сметка. Парите могат да се харчат само до сумата, заредена на картата.

Можете също така да кандидатствате за личен заем, ако имате лоша кредитна история. Тези заеми обикновено имат достъпни месечни плащания и лихвата обикновено е включена в плащането. Въпреки че този тип заем е по-рисков от традиционния банков заем, възможно е да получите заем с лоша кредитна история, ако имате съкредитоискател с висок кредитен рейтинг.

Добри причини да вземете бърз кредит - спешни разходи

Големи покупки

Личните заеми са добър вариант, ако имате нужда от пари набързо, но трябва да вземете предвид лихвения процент и таксите, преди да вземете решение. Кредитната карта предлага по-нисък лихвен процент, но условията на заема обикновено са по-кратки. Ако обмисляте голяма покупка, личният заем може да бъде най-добрият вариант. Кредитните карти обикновено имат въвеждащи 0% ГПР периоди, които продължават година или две. Това ви позволява да направите покупката и след това да я изплатите преди края на въвеждащия период.

Въпреки че много финансови експерти съветват хората да плащат големи покупки с пари в брой, това не винаги е най-добрият финансов избор. Понякога трябва да изчакате, докато имате повече спестявания или имате по-висок кредитен лимит, преди да можете да купите нещо направо.

Добри причини да вземете бърз кредит - големи покупки

Преводи с кредитни карти

Много компании за кредитни карти предлагат намалени лихвени проценти и такси, ако прехвърлите баланс в рамките на няколко месеца след откриването на нова сметка. Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с компанията за кредитна карта, да предоставите информация за акаунта си и компанията ще се справи с превода вместо вас.

Друга причина да получите бърз заем е, че прехвърлянето на баланс може да ви помогне да изплатите баланса по-бързо. Това може да ви помогне да спестите пари от лихви и да ви улесни да сте в крак с финансите си. Много хора имат дълг с високи лихви и се нуждаят от помощ, за да го изплатят. Смяната на карта с по-ниска лихва може да бъде най-добрият вариант за по-бързо изплащане на дълга ви.

Добри причини да вземете бърз кредит - кредитни карти

Заемите до заплата осигуряват фискална защита

Заемите до заплата са начин да получите бързи пари, докато дойде време да получите месечното си възнаграждение. Този вид кредити са идеален начин да „закърпите положението“, ако ви се е наложил някакъв спешен разход, например за ремонт у дома или по автомобила, или пък за медицински разходи. Когато кандидатствате, финансовата институция ще поиска да докажете датата, на която взимате заплата, чрез банково извлечение или трудов договор. След това, ще трябва да изплатите сумата, когато вземете заплата. Някои институции могат дори да изтеглят сумата от личната ви сметка, ако предварително сте договорили това.

Ако имате нужда от спешни пари, винаги може да си ги осигурите, като вземете кредит през сайта ferratum.bg. Те имат прозрачни условия и множество доволни клиенти.