Защитете багажника си с гумена стелка

Гумени стелки за багажник

Гумени стелки за багажник са аксесоари, които са абсолютна необходимост. Багажникът е мястото, където поставяме различни товари и вещи, затова той трябва да е напълно защитен. Там пренасяме покупките от магазина, багажа за почивка, аптечката, резервните части и всичко останало. Ето защо, е съвсем възможно нещо да се разлее или разсипе, да изцапа или намокри багажника и да останат петна. Ако използвате гумени стелки за багажника си, ще защитите естествената му мазилка.

Гумените стелки са водоустойчиви

Никой не желае багажникът му да бъде намокрен. Водата и влагата могат не само да оставят петна, но и да подпомогнат образуването на мухъл. Гумата е материя, която не попива течностите, а ги задържа на повърхността си, което е гаранция, че естествената настилка на багажника ще остане суха.

Предпазват от замърсявания

Ако пренасяте авточасти, строителни материали, детската количка и други необходими неща, вероятността да изцапате мокета на багажника е огромна. За щастие, гумените стелки ще предпазят багажника ви от всякаква мръсотия. В следствие на това, няма да предизвикат и неприятна миризма, която повечето замърсявания биха предизвикали в меки тъкани, като мокет например.

Монтират се и се премахват лесно

Стелките за багажник обикновено се закрепят с щипки, което прави монтажът и демонтажът им много лесни. Това ще ви спести не само време, но и средства, след като няма да има нужда да се обръщате към сервиз за професионална помощ.

Почистват се лесно

Говорейки за спестяване на време, няма как да пропуснем да споменем, че този тип стелки се почистват изключително лесно. В зависимост от степента на изцапване, може да ги почистите или само с мека гъба и вода, или добавяйки и мек неагресивен почистващ препарат. Ще се учудите колко лесно петната изчезват напълно. Освен това, не им е необходимо време за съхнете – след измиването, можете просто да ги избършете със суха кърпа или домакинска хартия.

Издръжливи са

Поредната добра новина е, че гумените стелки са издръжливи и могат да ви служат вярно с години. Тъй като гумата е мек материал, съдържащ каучук, това означава, че е еластична и издръжлива на разместване, натиск, употреба. Независимо какви точно товари пренасяте в багажника си, вашата гумена стелка ще запази свойствата си.

От къде да купя стелки за багажник?

Както вече споменахме, стелките за багажник са особено популярни автомобилни аксесоари, затова можете да ги откриете във всеки магазин за части. Например, в Car Expert – един от най-високо оценените магазини за авточасти в България – се предлага огромно разнообразие от стелки, включително и за багажник. Ще намерите различни размери стелки, предназначени за различни марки и модели автомобили.