Как моят хостинг доставчик влияе върху скоростта на сайта ми?

момиче използва бърз уеб сайт

Може ли вашият хостинг да повлияе на скоростта на сайта ви? Чудили ли сте се някога дали вашият хостинг доставчик може да повлияе позитивно или негативно? Отговорът е категоричен: "Да, може". Експертите от Phenona.com, където можете да разберете повече за различните видове хостинг, смятат, че уеб хостингът е един от най-пренебрегваните фактори, когато става въпрос за скоростта на страницата. А скоростта на вашия уеб сайт е от голямо значение. Защо? Защото живеем в свят на удобство, в който всеки очаква всичко да се случи веднага. Ако се чудите коя хостинг компания да изберете и кой от техните многобройни хостинг планове е подходящ за вас, на сайта на Phenona може да прочетете защо са избрали Jump за хостинг на техния сайт и как са стигнали до този избор.

Факт е, че никой няма да чака три минути, за да се зареди уеб сайта ви. Дори няма да чакат три секунди. В тази статия ще разгледаме значението на скоростта на страницата и как вашият хостинг може да помогне за подобряване или пък да затрудни работата на сайта ви. Нека да започваме.

Какво представлява скоростта на страницата и защо е важна?

Според MOZ скоростта на страницата на сайта е "измерване на това колко бързо се зарежда съдържанието на вашата уеб страница".  Доста просто, нали? Това е времето, за което текстът, изображенията, формулярите за попълване, всичко на вашата страница се зарежда и става използваемо. Изводът е, че ако този процес отнема твърде много време, аудиторията ви ще си тръгне.

Нека бъдем откровени: има много други фирми, които правят точно същото, което правите и вие. Защо посетителите ви просто да не напуснат и да не отидат на уеб сайт, който предлага същите продукти и по-добро потребителско изживяване? Проучванията показват, че 40% от хората ще напуснат изцяло сайта ви, ако зареждането му отнема повече от три секунди.  В перспектива: ако 10 000 души посещават сайта ви всеки месец, това означава, че 4 000 от тях ще го напуснат и никога няма да се върнат. Това са почти половината от потенциалните ви клиенти, които са изчезнали. Само помислете за дългосрочните последици от това.

Още по-лошо? Google използва скоростта на сайта като фактор за класиране в резултатите на търсачката. Ако уеб сайтът ви работи лошо, може изобщо да не се появи в онлайн търсенето - в резултат на което да нямате клиенти.

Защо хостингът на уеб сайта е от значение?

Доставчикът на хостинг, който сте избрали, както и видът на плана, за който сте се регистрирали, могат да окажат огромно влияние върху производителността на вашия уеб сайт. Например много собственици на малък бизнес избират план за споделен хостинг - както заради достъпността му, така и заради лесното му използване. И това е напълно удачен избор, ако очаквате по-малко от 1000 посетители на ден.

Но ако имате процъфтяващ бизнес, който привлича голям трафик, или уеб сайтът ви изисква много д