От какво зависят цените на смартфоните?

 

От какво зависят цените на смартфоните? В тази статия ще бъдат разгледани няколко неща: марка, цена на компонента и новост на устройството. Устройствата с марка могат да изискват по-високи цени поради популярността си сред потребителите. Но новите марки ще трябва да започнат с по-ниски цени, докато не наложат марката си. Тази статия ще разгледа подробно и трите фактора. Ако се интересувате от закупуване на нов смартфон, прочетете!

Разходи за научноизследователска и развойна дейност

През последните години разходите за научноизследователска и развойна дейност се увеличиха драстично. Преминаването от евтина пластмаса към по-издръжливи материали направи телефоните по-здрави и издръжливи. Изследванията в тези области също могат да доведат до данъчен кредит. Разходите за научноизследователска и развойна дейност обаче не са евтини. Много компании за смартфони харчат около половината от печалбите си за научноизследователска и развойна дейност. Някои от тези компании може дори да получат данъчен кредит за научноизследователска и развойна дейност.

Дисплеят е един от най-скъпите компоненти на смартфоните. Това пряко влияе върху общия успех на устройството и голяма част от цената на компонентите е посветена на дисплеите.

Производствени разходи

Производителите на смартфони имат широк диапазон от разходи, свързани с производството на техните продукти. Въпреки че цената за сглобяване на смартфон е по-ниска от крайната цена, общата цена на продукта включва дистрибуция, изследване, развитие и маркетинг.

Можете да използвате тази информация, за да вземете информирано решение, когато става въпрос за закупуване на смартфон. Ако търсите първокласно устройство, може да помислите за производствените разходи. В крайна сметка разходите за производство на смартфон трябва да са по-ниски от разходите, свързани с месечната му цена. Можете да сравните производствените разходи на всяко устройство с печалбите, които производителят прави от продажбата му. Въпреки че няма единна формула, която може да определи точната цена на смартфон, разбирането на различните разходи, свързани с производството на първокласно устройство, може да ви помогне да изберете най-доброто устройство за вашите нужди.

Разходи за компоненти

Тъй като доставките на смартфони се увеличават, цената на компонентите продължава да расте. Недостигът на компоненти доведе до рязко покачване на цените, което производителите на устройства или поеха, или прехвърлиха на потребителите. Повечето от повишенията на цените са в началния и бюджетния сегмент.

Новост на устройството

Въпреки че нов модел смартфон е по-скъп от стар такъв, това не означава, че по-старият модел е по-добър. Всъщност новостта на едно устройство влияе на цените на смартфоните по други начини.

Цена на операционната система

Мобилните операционни системи са важни по много начини и цените им се увеличават с всяка нова версия. Цените на смартфоните отразяват тези разходи. Въпреки че цената на операционните системи може да не е пряко свързана с качеството на слушалката, тя може да помогне операторите и производителите на телефони да бъдат отговорни.

Ако все пак водещият фактор за вас е цената, и се стремите към закупуване на евтини телефони, можете да предприемете някоя от следните стъпки:

  • Избор на телефон от нова или неизвестна марка;
  • Стар модел;
  • Послаб процесор;
  • Покупка от Outlet;
  • Следене на различни магазини и сайтове за промоции;
  • Телефон втора употреба;